Start bedrijf

In december 1993 zijn wij begonnen met 5 volwassen struisvogels, 2 hanen en 3 hennen. Waarna we in 7 a 8 jaar tijd zijn uitgegroeid tot de grootste struisvogelfarm van Nederland met ruim 1000 struisvogels in allerlei leeftijdscategorieŽn. Dat was niet gemakkelijk, het was pionieren, want veel kennis was er in Nederland nog niet over hoe je een struisvogel moet houden en moet groot brengen. Er waren wel een paar bedrijven in het noorden van het land. Daar zijn we geweest om te kijken naar die vreemde nieuwe beesten. Maar verder hebben we veel moeten leren door ervaring. En de struisvogel was toch een apart dier om mee om te gaan op de boerderij. Met verschillende dier soorten hadden wij wel al ervaring om mee om te gaan, zoals melkkoeien, kalveren, paarden en varkens. Maar de struisvogel is toch heel iets anders.

Desondanks hebben we in de loop van de jaren '90 toch een heel bedrijf opgebouwd. Nu komen ze zelfs van her en der kijken op ons bedrijf om te zien hoe je de struisvogels kunt houden. En medio 2000 zijn we dan ook begonnen met het geven van groepsuitjes op ons bedrijf.

Open dag

Halverwege 1999 hadden wij ons gespecialiseerd struisvogelbedrijf op orde en hebben toen ons bedrijf opengesteld voor het publiek. Wij hadden toen een opendag georganiseerd. De schuur werd mooi ingericht als kantine waar allerlei struisvogel producten waren uitgestald, zoals struisvogelvlees, veren en eieren. Vele honderden mensen kwamen kijken naar die aparte dieren op de boerderij. De struisvogel bleek een aantrekkelijk en grappig dier te zijn voor de alledaagse mens.


Uw gastvrouw tijdens de open dag: Nelly van de Staak

We hebben toen besloten om groepsuitjes te gaan geven op ons bedrijf. Een ontvangstruimte werd ingericht waar +/- 50 personen kunnen verblijven. Vele groepen hebben al met veel enthousiasme van deze gelegenheid gebruik gemaakt. Gezien de grote belangstelling voor de uitjes voor groepen en bedrijven groter dan 50 personen hebben wij begin 2004 de ontvangstruimte van 60m2 vergroot naar 120m2 en deze sfeervol als een grote huiskamer ingericht compleet met schouw en platte buiskachel. Nu kunnen wij hier groepen van +/- 80 personen ontvangen.

Voor overige informatie omtrent de groepsuitjes, zie groepsuitjes.


Zonnepanelen


Sinds 2011 zijn er bij Struisvogelfarm Van de Staak zonnepanelen geplaatst waarmee we duurzame energie opwekken. Wanneer u nu bij ons een lekker vers bakske koffie drinkt, is deze met onze eigen groene stroom gezet.Koeien

Naast struisvogels hebben wij ook nog altijd enkele stuks vleesvee van het ras Belgische witblauwe dikbillen die tussen de struisvogelweide door op onze farm rondlopen. Wij fokken met dit ras koeien al 25 jaar en hebben zo een unieke kleur kunnen krijgen.
Deze 2 modellen zijn gefotografeerd door Studio 41