Vlees

De struisvogel is een vogel die in Nederland onder andere wordt gehouden voor het vlees. Maar hij zit ondanks dat hij een vogel is toch anders in elkaar dan bijvoorbeeld een kip. Zo is het vlees rood en vergelijkbaar met rundvlees. De struisvogel heeft ook geen borstvlees, bij de struisvogel zit namelijk vrijwel al zijn vlees aan zijn billen.

Op een leeftijd van +/- 13 maanden weegt de struisvogel zo'n 100 kg. Hiervan is ongeveer 30 kg vlees. Het vlees is zeer mager en zeer mals en heeft door zijn lange natuurlijke rijping een eigen karakteristieke smaak. Verder is het vlees caloriearm en cholesterol verlagend. Kortom een gezond stukje vlees voor de moderne bewuste consument

Struisvogelvlees bezit geen ammoniak zouten en is zeer goed voor mensen die reuma of een allergie hebben. Ook is het vlees zeer rijk aan linolzuur en omega 3 vetzuren, die zeer ondersteunend zijn voor hart en bloedvaten. Verder zet het vlees geen vet aan, waardoor de lenigheid wordt verbeterd. Het is dus goed voor mensen die sport beoefenen. Struisvogelvlees bevat betacaroteen wat goed is voor uw huid en is rijk aan calcium wat uw beenderengestel ten goede komt. Stuisvogelvlees bevat de meest natuurlijke aminozuren en geen vet en is zo een zeer mager vlees met toch hoge voedingswaarden. Verder bevat het vlees geen medicijnen en scheikundige stoffen die hart en bloedvaten aantasten. Kortom, een smakelijk lapje vlees wat ook nog eens goed is voor uw gezondheid.

Alles bij elkaar is het struisvogelvlees een van de gezondste vleessoorten waar u absoluut niet dik van wordt!

Dier CalorieŽn Vetgehalte Cholesterol gehalte
Struisvogelvlees 114 2 68
Kalkoen 159 4 69
Kip 156 4 86
Lamsvlees 241 15 92
Rundvlees 282 18 91
Varkensvlees 323 22 99


Leer

Het leer van de struisvogel is soepel en een van de sterkste en mooiste leersoorten van de wereld. Het leer onderscheid zich van andere leersoorten door noppen waar de veren hebben gezeten. Het leer wordt in de vorm van tassen, kleding, portefeuilles en andere accessoires over de gehele wereld in de exclusiefste winkels verkocht. Waarbij duizenden euro's per artikel geen uitzondering zijn. Overigens zijn ook bij ons op de farm diverse producten van struisvogelleer te bezichtigen en te koop tegen relatief lage prijzen.


Dit door studio 41 gefotografeerde model showt een struisvogel leren jasje met bijbehorende tas

EierenEieren die voor decoratie worden gebruikt hebben doorgaans twee weken tot drie weken in de broedmachine gelegen. Wanneer bij het controleren van de eieren op bevruchting, het zogenaamde 'schouwen', is gebleken dat een ei niet bevrucht is, wordt deze uit de broedmachine gehaald. Zodat er ook weer plaats wordt gemaakt voor nieuwe eieren. De onbevruchte eieren komen dan bij ons terug op het bedrijf waar ze vervolgens leeg worden gemaakt. Eerst wordt er dan een gat in geboord met een boormachine waarna de inhoud eruit wordt geblazen. Ze worden dan nog zuiver gespoten en te drogen gelegd. Wanneer ze droog zijn kunnen ze voor decoratie worden gebruikt door ze bijvoorbeeld op te schilderen of ze gewoon zo als pronkstuk weg te leggen.Wanneer een kuiken uit het ei is gekomen blijft er meestal een mooi half ei over. Deze halve eieren worden veel gebruikt met Pasen om schitterende paasstukjes te maken. Er zijn veel manieren om iets met een leeg ei te doen, zoals; van binnen en/of van buiten beschilderen of figuren eruit zagen. De halve en hele decoratie eieren zijn op ons bedrijf te koop en ook zijn er prachtige bewerkte en beschilderde exemplaren bij ons te bezichtigen.Geboorte Eieren


De handgeschildere eieren kunnen op verzoek geschilderd worden.

VerenDe veren van de struisvogel werden het meest gebruikt eind 1800 begin 1900 op de hoeden van de dames. Maar met de opkomst van de auto verdwenen deze. Maar tot op heden worden ze nog uitbundig met carnaval gebruikt in de warmere landen van Zuid-Amerika of in Spanje. Ook zie je ze nog geregeld terug komen in diverse tv programma's of bij gilden. Onlangs waren ze ook nog te zien op de zwarte rouwkoets bij de begrafenis van prins Claus.
Deze veren zijn in allerlei soorten, maten en kleuren verkrijgbaar bij ons op de farm.
Cosmetica

Het struisvogelvet dat gebruikt wordt voor cosmetica is wit van kleur. Het is afkomstig van de buik van de struisvogel. Struisvogelvet heeft uitzonderlijk goede eigenschappen die aangewend kunnen worden in voedselproductie, cosmetica en medische toepassingen. Struisvogelvet bevat een hoog percentage onverzadigde vetzuren, vitaminen en omega energie.

StruisLux heeft op basis van gesmolten en geraffineerd struisvogelvet een cosmeticalijn ontwikkeld. Ze is daarbij uitgegaan van de aloude eigenschappen die aan het vet toegewijd werden. Het is zeer goed opneembaar door de huid, het werkt verzachtend en herstellend. RheumapatiŽnten ondervinden er weldoende invloed van.

De oude Romeinen kenden de weldoende eigenschappen reeds en pasten die toe in hun lichaamsverzorging. De moderne techniek heeft die specifieke eigenschappen in verschillende cosmeticaproducten aangevuld en versterkt. Ook farmaceutische bedrijven gebruiken struisvogelvet in wondhelende zalven.

Medisch laboratoriumonderzoek houdt zich met struisvogelvet bezig. De doelstelling is struisvogelvet, onder de vorm van olie of crŤme, te gebruiken als drager van medische stoffen voor toepassing op de huid.

Deze werkwijze wordt reeds toegepast in de cosmetica gebaseerd op struisvogelolie. Het is geen nieuwe toepassing. De Romeinen die hier 2000 jaar geleden de plak zwaaiden kenden reeds de kwaliteiten en het gebruik van struisvogelvet op de huid. Ze verzorgden hun strijdwonden met struisvogelolie en kenden de weldoende invloed van massage met struisvogelolie. Dat zijn feiten, geen sprookjes.


Klik op de afbeelding voor een overzicht van de verschillende producten

Struisvogelolie bezit die kwaliteit om betere cosmetica te produceren. Struisvogelolie is beter dan minerale olie, ze dringt beter in de huid en laat geen vette film achter. Zelfs zonder toevoeging van andere producten is struisvogelolie uniek. Neem de smelt- en stoltemperatuur bijvoorbeeld. Op kamertemperatuur is de olie een crŤme, maar de huidtemperatuur laat de crŤme smelten zodat een goede indringbaarheid en opname verzekerd wordt. Struisvogelolie sluit de poriŽn van de huid niet af. Een bijkomend inzicht vermeldt dat dierlijke olie dichter bij het menselijk lichaam staat dan plantaardige olie. Struisvogelolie bevat heel wat onverzadigde vetzuren, linoleic, linolenic, alfa-linolenic. Sommige inzichten vermelden ook de omega energie.

Omega energie wordt opgeslagen in de struisvogel ten behoeve van het immuniteitssysteem en het voortplantingssysteem. De struisvogel verandert de opname van vet uit in plantaardige voedsel in dierlijk vet dat compatibel is met ons menselijk vet. Omega energie geeft leven aan onze zenuwen, spieren, organen en klieren. Michael Holick een professor in dermatologie aan de universiteit van Boston (USA) bevestigt de aanmaak van huidcellen met een toename van 20 % wanneer struisvogelolie regelmatig wordt toegepast. De huid wordt elastischer en lijkt jonger.

Zes jaar geleden startte StruisLux de productie van cosmetica gebaseerd op struisvogelolie. Het hoofddoel was zoveel mogelijk de natuurlijke heilzame werking van struisvogelolie op te nemen in dagelijkse verzorgingsproducten, voor huid en haar. Sommige producten bevatten slechts 2 % struisvogelolie, andere tot zelfs 91 %. Dit zijn uitersten.

De producten die in Bio Planet verkocht worden zijn vervaardigd met uitsluitend natuurlijke ingrediŽnten. het zijn no-nonsense producten: de kwaliteit van het product primeert boven de uiterlijke verpakking.

Sorbitol, bijvoorbeeld, is natuurlijke suiker, Provitamine B, vitamine C, Alpha hydroxid acids, natuurljike zepen, bijenwas, natuurlijke harsen, natuurlijke algen.

Geen enkel geval van allergische reactie is bekend. Integendeel, onze kliŽnten rapporteren positieve resultaten bij gebruik van, bijvoorbeeld, dagcrŤme op zeer gevoelige huidtypes. Zelfs een psoriasis-patiŽnt paste dagcrŤme toe met een zeer positief resultaat.

De houdbaarheid van StruisLux cosmetica wordt bevorderd door de extreme zorg en de fijnafstemming van de ingrediŽnten onderling. StruisLux cosmetica blijft houdbaar voor normale periodes van opslag, verkoop en gebruik. Voor meer informatie over de producten zelf verwijzen we naar de etiketten. Ze vermelden alle ingrediŽnten en kwaliteiten zonder overdrijving.

StruisLux cosmetica word niet op dieren getest.

NIEUW: nu ook massage-lotion