Ons Bedrijf

De start

In december 1993 zijn wij begonnen met 5 volwassen struisvogels, 2 hanen en 3 hennen. Hierna zijn we in 7 √† 8 jaar tijd uitgegroeid tot de grootste struisvogelfarm van Nederland met ruim 1000 struisvogels in allerlei leeftijdscategorie√ęn. Dat was niet gemakkelijk, het was pionieren, want veel kennis was er in Nederland nog niet over hoe je een struisvogel moet houden en moet groot brengen. Wel waren er een paar bedrijven in het noorden van het land. Daar zijn we gaan kijken naar die vreemde nieuwe beesten. Maar verder hebben we vooral veel moeten leren door ervaring; de struisvogel was toch een apart dier om mee om te gaan op de boerderij. Wij hadden al wel ervaring met verschillende andere diersoorten; zoals koeien, kalveren, paarden en varkens. Maar de struisvogel bleek toch heel iets anders.

Desondanks hebben we in de loop van de jaren ’90 toch een heel bedrijf opgebouwd. Nu komen ze zelfs van her en der kijken op ons bedrijf om te zien hoe je de struisvogels kunt houden. En medio 2000 zijn we dan ook begonnen met het geven van groepsuitjes op ons bedrijf.

Rondleidingen

We hebben toen besloten om groepsuitjes te gaan geven op ons bedrijf. Een ontvangstruimte werd ingericht waar +/- 50 personen kunnen verblijven. Vele groepen hebben al met veel enthousiasme van deze gelegenheid gebruik gemaakt. Gezien de grote belangstelling voor de uitjes voor groepen en bedrijven groter dan 50 personen hebben wij begin 2004 de ontvangstruimte van 60m2 vergroot naar 120m2 en deze sfeervol als een grote huiskamer ingericht compleet met schouw en platte buiskachel. Nu kunnen wij hier groepen van +/- 80 personen ontvangen.

Wilt u meer informatie over excursies, klik dan hier.

Milieubewust

Sinds 2011 zijn er bij Struisvogelfarm Van de Staak zonnepanelen geplaatst waarmee we duurzame energie opwekken. Wanneer u nu bij ons een lekker vers Brabants bakske koffie drinkt, is deze met onze eigen groene stroom gezet. Ook rijden wij met onze bedrijfswagen vanaf 1 januari 2016 volledig elektrisch op basis van eigen groene stroom.