Cosmetica

Struisvogelolie bezit die kwaliteit om betere cosmetica te produceren. Struisvogelolie is beter dan minerale olie, ze dringt beter in de huid en laat geen vette film achter. Zelfs zonder toevoeging van andere producten is struisvogelolie uniek. Neem de smelt- en stoltemperatuur bijvoorbeeld. Op kamertemperatuur is de olie een crème, maar de huidtemperatuur laat de crème smelten zodat een goede indringbaarheid en opname verzekerd wordt. Struisvogelolie sluit de poriën van de huid niet af. Een bijkomend inzicht vermeldt dat dierlijke olie dichter bij het menselijk lichaam staat dan plantaardige olie. Struisvogelolie bevat heel wat onverzadigde vetzuren, linoleic, linolenic, alfa-linolenic. Sommige inzichten vermelden ook de omega energie.

Het struisvogelvet dat gebruikt wordt voor cosmetica is wit van kleur. Het is afkomstig van de buik van de struisvogel. Struisvogelvet heeft uitzonderlijk goede eigenschappen die aangewend kunnen worden in voedselproductie, cosmetica en medische toepassingen. Struisvogelvet bevat een hoog percentage onverzadigde vetzuren, vitaminen en omega energie.

Een aantal jaar geleden startte StruisLux de productie van cosmetica gebaseerd op struisvogelolie. Het hoofddoel was zoveel mogelijk de natuurlijke heilzame werking van struisvogelolie op te nemen in dagelijkse verzorgingsproducten, voor huid en haar. Sommige producten bevatten slechts 2 % struisvogelolie, andere tot zelfs 91 %.  Ze zijn daarbij uitgegaan van de aloude eigenschappen die aan het vet toegewijd werden. Het is zeer goed opneembaar door de huid, het werkt verzachtend en herstellend.

In onze winkel vindt u verschillende producten uit de Struislux lijn.