Struisvogelvlees

 

Struisvogelvlees

De struisvogel is een vogel die in Nederland onder andere wordt gehouden voor het vlees. Maar hij zit ondanks dat hij een vogel is toch anders in elkaar dan bijvoorbeeld een kip. Zo is het vlees rood en vergelijkbaar met rundvlees. De struisvogel heeft ook geen borstvlees, bij de struisvogel zit namelijk vrijwel al zijn vlees aan zijn billen.

Op een leeftijd van +/- 13 maanden weegt de struisvogel zo’n 100 kg. Hiervan is ongeveer 30 kg vlees. Het vlees is zeer mager en zeer mals en heeft door zijn lange natuurlijke rijping een eigen karakteristieke smaak. Verder is het vlees caloriearm en cholesterol verlagend. Kortom een gezond stukje vlees voor de moderne bewuste consument

Struisvogelvlees bezit geen ammoniak zouten en is zeer goed voor mensen die reuma of een allergie hebben. Ook is het vlees zeer rijk aan linolzuur en omega 3 vetzuren, die zeer ondersteunend zijn voor hart en bloedvaten. Verder zet het vlees geen vet aan, waardoor de lenigheid wordt verbeterd. Het is dus goed voor mensen die sport beoefenen. Struisvogelvlees bevat betacaroteen wat goed is voor uw huid en is rijk aan calcium wat uw beenderengestel ten goede komt. Stuisvogelvlees bevat de meest natuurlijke aminozuren en geen vet en is zo een zeer mager vlees met toch hoge voedingswaarden. Verder bevat het vlees geen medicijnen en scheikundige stoffen die hart en bloedvaten aantasten. Kortom, een smakelijk lapje vlees wat ook nog eens goed is voor uw gezondheid.

Alles bij elkaar is het struisvogelvlees een van de gezondste vleessoorten waar u absoluut niet dik van wordt!

In onze boerdijwinkel

In onze winkel verkopen wij uiteraard ook dit heerlijke struisvogelvlees. De huidige prijzen zijn:

Soort vleesPrijs per ons
Struisvogel superbiefstuk (filet)€ 4,60
Struisvogel biefstuk (steak)€ 3,80
Struisvogel stoofvlees€ 2,00

Het vlees is vers ingepakt, vacuüm en meteen ingevroren. U kunt het vlees het beste langzaam ontdooien. Zorg er voor dat de biefstuk voor het bereiden op kamertemperatuur is, zodat na de bereiding de biefstuk niet van binnen nog koud en van buiten lekker gebakken is.